Festivaltips

festival

Het festivalseizoen komt er weer aan! Voor velen een periode van genieten en relaxen. Toch kunt u ook van een koude kermis thuiskomen. We hebben de belangrijkste tips verzameld die de kans op tegenvallers tijdens een festival aanzienlijk verkleinen. 

 • De kans dat uw telefoon valt tijdens een festival is aanwezig. Zorg daarom voor een screenprotector en een stevig hoesje dat de grootste klap opvangt.
 • Installeer een app die uw telefoon kan traceren.
 • Zorg voor een kleine portemonnee. Het liefst eentje die u onder uw kleding kunt dragen.
 • Doe alleen de noodzakelijke pasjes in uw portemonnee. 
 • Laat kostbare spullen (zoals een duur horloge of sieraden) thuis. 
 • Spreek van tevoren af wie de BOB is en wie er dus geen alcohol drinkt. 
 • Blijft u overnachten? Onthoud dan dat alcohol niet zomaar uit uw lichaam is. Het kan dus zijn dat uw promillage de volgende ochtend nog te hoog is om te rijden. 
 • Bent u onder invloed van bijvoorbeeld alcohol of drugs? Dan bent u niet verzekerd voor eventuele schade die u veroorzaakt.
 • Gaat u met de tent naar een festival? Kies dan voor een waterdichte tent met grondzeil. In geval van hevige regenval blijven uw spullen droog.  
 • Sociale controle is de beste beveiliging op de festivalcamping. Maak dus kennis met de buren.
 • Laat geen waardevolle spullen achter in de tent. Sluit de tent af met een hangslotje
 • Haal bij thuiskomst direct uw spullen uit de auto. Er geldt bij diefstal uit de auto maar een beperkte vergoeding.

Reisverzekering

Op schade die ontstaat tijdens een festival in Nederland zonder overnachting, bieden we geen dekking. Een kortlopende of doorlopende reisverzekering dekt wel de schade die ontstaat tijdens een festival in het buitenland. Ook wanneer u niet blijft overnachten. Onze reisverzekering biedt dekking voor onvoorziene uitgaven, medische kosten en bagage. Let op! Bagage is niet onbeperkt verzekerd. Zo is een mobiele telefoon of bril tot maximaal € 300,- verzekerd. Houd bij schade rekening met een minimaal schadebedrag van € 50,-. Schades onder de € 50,- nemen we niet in behandeling. Bekijk de voorwaarden van uw reisverzekering voor een volledig overzicht. Gaat u vaker per jaar naar een meerdaags festival? Dan kan het interessant zijn om een doorlopende reisverzekering af te sluiten.

Inboedelverzekering

De ZLM Inboedelverzekering biedt geen dekking voor spullen buitenshuis. Dus ook niet voor dingen die u meeneemt naar een festival. Spullen die u verliest of die worden gestolen, kunt u niet verhalen op uw inboedelverzekering. Een reisverzekering is voor een festival daarom altijd een betere optie! 

Auto-inbraak

Let altijd goed op uw spullen, vooral tijdens een festival! Laat liever geen waardevolle spullen achter in uw auto. Lijkt dit tijdens een festival toch de veiligste plek? Zorg dan dat ze uit het zicht liggen. Bijvoorbeeld in de kofferbak. Wordt er ingebroken? Uw inboedelverzekering biedt een beperkte dekking tot maximaal € 250,- voor diefstal uit uw auto.