Ongestoord Onderweg, Rij MONO

Ongestoord onderweg met de automodus

Maak van veiligheid een gewoonte, óók in het verkeer. Want afleiding in het verkeer is steeds vaker de oorzaak van een verkeersongeval. Bellen in de auto vergroot de kans op een ongeval met 2x. Bij appen tijdens het rijden is de kans op een ongeval 6 x zo groot. We weten dat het gevaarlijk is, maar toch doen we het. Tijd voor actie!

Campagne

Mono is de nieuwe campagne van de overheid om de aandacht te richten op de weg in plaats van op uw smartphone. Dat is weliswaar een heel handig ding, maar niet in het verkeer. Gebruik ‘m dus  niet als u autorijdt of op de fiets zit. 

Hoe rijdt u MONO?

MONO rijden kan op verschillende manieren. Zet het geluid uit van uw telefoon en leg deze in het handschoenenvakje of in de kofferbak. Maar u kunt uw telefoon ook zo instellen dat u automatisch tijdens het rijden geen meldingen ontvangt. Dan bent u in één keer MONO.

Heeft u een smartphone met IOS besturing, dan leest u hier hoe u de instellingen aanpast. De mogelijkheden voor smartphones met Android bekijkt u op deze pagina. Als u MONO rijdt of fietst kunt u alsnog de navigatie gebruiken of handsfree bellen wanneer dit nodig is.

MONO-tips voor op de fiets

  • Stop uw telefoon in uw tas.
  • Fiets met een oortje als u moet bellen.
  • Gebruikt u de telefoon als navigatie? Zet een houder op het stuur.
  • Zet uw mobiel op stil of in de vliegtuigmodus.
  • App voor vertrek dat u onderweg bent.

Goed voorbeeld doet goed volgen

Help anderen om MONO te rijden en stuur geen berichten als u weet dat ze onderweg zijn. 

Meer informatie over de MONOcampagne leest u op deze website