Eerlijk zullen we alles delen. Én verzekeren!

auto

Uw auto delen. Dus samen met anderen één auto rijden. Prima plan: goed voor het milieu en wel zo goedkoop. En kinderspel door alle apps waarmee u dit kunt regelen. Maar bent u dan wel verzekerd? Goede vraag! Hieronder leest u het antwoord.

Wat delen we tegenwoordig allemaal?

Delen is hip. En we doen het dan ook veel. Een paar voorbeelden:

  • Delen van spullen/zaken (via bijvoorbeeld Peerby)
  • Delen van een woning (via bijvoorbeeld Airbnb en Wimdu)
  • Delen van een voertuig/vervoer (via bijvoorbeeld SnappCar, MyWheels, UberPop en BlaBlaCar)

Delen van uw auto of motor

Deelt u uw auto of motor met anderen? En vraagt u daar geld voor? Dan geldt uw verzekering niet. Dit geldt voor de schade die bij anderen wordt veroorzaakt (WA-dekking). Maar ook voor de schade aan uw eigen auto of motor (Cascodekking). Of als de bestuurder of zijn passagiers of gewond raken (Schadeverzekering Inzittenden). Wilt u uw auto of motor toch delen met anderen? Let u dan goed op welke verzekering het verhuurplatform aanbiedt.

Delen van uw spullen

Spullen die u deelt met anderen, vallen binnen de inboedelverzekering. U krijgt voor schade aan inboedel die u leent van iemand anders maximaal € 7.500,- terug. Dat is per keer dat er schade is. Liggen uw spullen in het huis van iemand anders? Dan bent u ook goed verzekerd. Liggen uw spullen in een gebouw waar niemand woont? Dan valt niet alles onder de verzekering. Heeft u schade aan spullen die u van iemand anders geleend heeft? Dan krijgt u met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) maximaal € 25.000,- terug.

Delen van uw huis

Is uw huis of uw inboedel bij ons verzekerd? En verhuurt u uw huis aan een ander persoon? Geeft u dat dan aan ons door. Dan is schade namelijk verzekerd. Voor diefstal van inboedel geldt dat er zichtbare inbraakschade aan uw huis moet zijn.

Bekijk de voorwaarden

Alle informatie over wat er binnen de verzekering valt, vindt u in de voorwaarden.

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880 of via info@zlm.nl.