Leuker kunnen we het niet maken…

Maar wel makkelijker’. Bij deze zin denkt u meteen aan de Belastingdienst. Maar wat is er eigenlijk makkelijk aan belastingen? En wat heeft het te maken met verzekeringen? U betaalt belasting over verzekeringen. Dat heet assurantiebelasting. Wat is het? En wat merkt u ervan? Dat leest u hieronder.

assurantiebelasting

Soms betaalt u geen belasting

U betaalt dus assurantiebelasting over verzekeringen die u afsluit. Alleen over verzekeringen die te maken hebben met uw gezondheid, leven of dood betaalt u geen belasting. Daaronder vallen bijvoorbeeld zorgverzekeringen, levensverzekeringen en arbeidsongeschiktheidsverzekeringen.

Overheid zegt: 21 %

U betaalt 21% assurantiebelasting. De overheid heeft dit tarief bepaald. U hoeft hiervoor zelf niets op te geven bij uw belastingaangifte. Wij regelen dat voor u. U ziet op de rekening die u van ons krijgt wel hoeveel belasting wij hebben betaald aan de Belastingdienst.

Reisverzekering is anders

Bij reisverzekeringen zit het wat ingewikkelder. U betaalt belasting over delen van die verzekering maar niet over alles. Het bedrag aan assurantiebelasting dat op uw rekening staat is daarom vaak lager dan 21%.

Vragen?

Heeft u vragen over de assurantiebelasting? Bel dan ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op op telefoonnummer 0113 - 238 880. Of bel uw ZLM Adviseur.