Pas op voor oplichterij

Slotenmaker

Een toiletpot die overloopt, harde wind die ervoor zorgt dat de dakpannen van het huis waaien, een voordeurslot dat niet meer opengaat. Het zijn allemaal vervelende situaties die gelijk opgelost moeten worden. Maar let op als u snel een rioolontstopper, dakdekker, slotenmaker, elektricien of loodgieter nodig heeft. Malafide bedrijven maken misbruik van die spoed. Ze deinzen er niet voor terug om u op te lichten en na afloop hoge bedragen in rekening te brengen.

‘De verzekering dekt het toch …’

Sommige reparaties worden gedekt door uw verzekering. Dat is soms ook een extra stimulans voor oplichters om hoge bedragen in rekening te brengen. ‘De verzekering dekt het toch … ’ Maar ook wij vergoeden vaak tot een maximaal, redelijk, bedrag per gebeurtenis. Let dus op de betrouwbaarheid van de reparateur. Dat scheelt u en ons in de portemonnee!

Wie is te vertrouwen?

Maar hoe beoordeelt u die betrouwbaarheid? We geven graag een paar tips:

Tip 1. Zoekt u zelf op internet naar een goed bedrijf? Kies dan voor een bedrijf bij u in de buurt. Of vraag een familielid of bekende wie ze aanbevelen.

Tip 2. Kies niet voor degene die bovenaan in de zoeklijst staat. Dat zijn de bedrijven die hoge advertentiekosten betalen aan Google.

Tip 3. Neem van tevoren alle kosten samen door, zoals voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten.

Tip 4. Doe geen zaken met een bedrijf dat alleen directe betaling (contant of pin) accepteert voor de werkzaamheden.

Tip 5. Ga nooit in zee met een reparateur die zonder afspraak aan de deur komt. Bijvoorbeeld om uw dakgoten te reinigen. Zij bieden vaak aan om voor een laag bedrag de dakgoten te reinigen. Zodra ze met de ladder tegen het huis aan staan, ‘constateren’ ze allerlei schade die ze voor hoge kosten willen repareren.

Neem contact met ons op

Twijfelt u? Neem dan eerst contact met ons op via 0113 - 238 777. Wij adviseren u wat te doen. En schakelen als dat nodig is en u hiervoor verzekerd bent, een vertrouwde reparateur voor u in. Buiten kantoortijden helpt onze alarmcentrale Eurocross u verder. Die bereikt u gewoon via ons telefoonnummer.