Scooter gestolen? Volg die scooter!

U was maar vijf minuten binnen… even een boodschapje doen. En nu is uw scooter weg. Balen! Wat nu? Natuurlijk had u hem op slot staan. Maar had u meer kunnen doen? En nu hij weg is, kunt u hem misschien weer terugvinden? Geen zorgen! ZLM helpt.

scooterslot

Voorkom dat uw scooter gestolen wordt

Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Zeker als hij al gestolen is. Maar toch. De volgende tips helpen u toch.

  • Parkeer een scooter het liefst binnen. Kan dat niet, kies dan buiten een goed verlichte plaats. Dat is minder aantrekkelijk voor dieven.
  • Zet de scooter altijd op slot. Ook binnen.
  • Gebruik een slot met ART-keurmerk en zet de scooter ergens aan vast. Waarom? Dat zie je in dit filmpje. Een slot alleen is niet genoeg!
  • Geef de scooter unieke kenmerken mee. Graveer bijvoorbeeld het kenteken in het frame.
  • Zet de kentekenplaat goed vast door deze te verlijmen of te popnagelen.

Een volgsysteem zoekt en vindt!

Slechts 22% van de gestolen scooters wordt teruggevonden. Met een volgsysteem wordt die kans veel groter. Een volgsysteem is een systeem dat met gps de plaats van uw scooter bepaalt. En deze plaats doorgeeft aan u. Dat gebeurt alleen als:

  • iemand de scooter verplaatst zonder uw toestemming;
  • als uw scooter wordt gesaboteerd.

Blijkt na een melding van het systeem uw scooter echt gestolen te zijn? Dan belt u meteen de alarmcentrale op 0113-238 888. Die gaat de scooter samen met de politie en je verzekeraar opsporen.

Waar heeft uw scooter uitgehangen?

Naast de anti-diefstalfunctie is een volgsysteem ook handig om te zien waar de scooter geweest is. Tot wel drie maanden terug. En als u dat wilt, kunt u met één klik een koppeling maken tussen Facebook en uw scooter. Zo houden uw vrienden ook een oogje in het zeil.

Klein abonnement, groot plezier

Voor het volgsysteem sluit u een abonnement af bij uw scooterdealer. Deze kosten zijn laag en u hoeft geen langlopend contract te tekenen. Dat scheelt weer! Uw scooterdealer kan u er alles over vertellen. Of kijk op http://www.scootsecure.nl/.

Geef informatie aan de politie door

De politie wil graag informatie ontvangen over plaatsen waar aan scooters en bromfietsen wordt gesleuteld. En waar veel scooter- en bromfietseigenaren bij elkaar komen. Bel de politie op 0900 - 8844 of anoniem op 0800 - 7000. Bel bij een verdachte situatie 112. Wilt u meer weten over volgsystemen en andere beveiliging van uw scooter? Download hier de informatiefolder van het VbV (Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit).