Spullen delen; hoe zit het met de verzekering?

Autosleutel delen

Een auto delen samen met buurtbewoners, uw huis verhuren of spullen lenen: zo 2020. Het is sociaal en duurzaam en door alle beschikbare apps zo geregeld. Alleen... hoe zit dat met de verzekering? Goede vraag! Hieronder leest u het antwoord.

Wat delen we tegenwoordig allemaal?

Delen is hip. Het is goed voor het milieu en het is sociaal. Bovendien is het snel online geregeld. Wat we zoal delen? 

Delen van uw auto of motor

Bent u van plan uw auto of motor met anderen te delen? Zodra u daar geld voor vraagt, dan geldt uw eigen autoverzekering niet. Dit geldt ook voor de schade die bij anderen wordt veroorzaakt (WA-dekking) en aan uw eigen auto of motor (cascodekking). Bovendien geldt de Schadeverzekering Inzittenden niet. Hierdoor is schade niet gedekt als de bestuurder of passagiers gewond zijn geraakt. Wilt u uw auto of motor toch delen met anderen? Let dan goed op het soort verzekering dat het verhuurplatform van uw keuze aanbiedt.

Delen van uw spullen

Spullen die u deelt met anderen, vallen binnen de inboedelverzekering. U krijgt voor schade aan inboedel die u leent van iemand anders maximaal € 7.500,- terug. Dat is per keer dat er schade is. Liggen uw spullen in het huis van iemand anders? Dan bent u ook goed verzekerd. Let op: heeft u uw spullen uitgeleend en bevinden die zich in een gebouw waar niemand woont? Dan valt niet alles onder de verzekering. Relax, schade die u veroorzaakt aan spullen die u van iemand anders heeft geleend is goed gedekt. U krijgt met onze aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) maximaal € 25.000,- terug. 

Delen van uw huis

Verhuurt u uw woning aan een ander? Geef dat dan aan ons door. Dan is schade namelijk verzekerd. Voor diefstal van inboedel geldt uiteraard wel dat er zichtbare inbraakschade aan uw huis moet zijn.

Bekijk de voorwaarden

Wilt u zorgeloos uw spullen uitlenen of lenen van een ander? Verdiep u dan in de schadedekking van uw verzekeringen. Ook is het aan te raden de voorwaarden van de app waarmee u spullen deelt, door te lezen. Bekijk hier de voorwaarden ZLM Verzekeringen. 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met ons team Advies & Acceptatie. U bereikt hen op 0113 - 238 880 of via info@zlm.nl.