Zo verkleint u de kans op inbraak tijdens de feestdagen

Inbraak

Wist u dat de kans op inbraak in december een stuk groter is? Deze periode is namelijk hét moment waarop dieven zichzelf ‘trakteren’ op veel mooie spullen bij mensen thuis. Zorg daarom dat uw huis zo veilig mogelijk is. ZLM geeft een aantal anti-inbraaktips. 

‘Inbraakpiek’ in december

De kerstdagen, oudjaars- en nieuwjaarsdag zijn voor inbrekers gunstige dagen om in te breken. Niet voor niets is er elk jaar in de maand december een piek in het aantal inbraakclaims. De kans dat er dan wordt ingebroken is 50 procent groter dan normaal. De logische verklaring: veel mensen zijn dan buiten de deur, op bezoek bij familie of vrienden. Daarnaast is het eerder en langer donker, zodat inbrekers minder snel gezien worden. 

Leg kostbare spullen niet in het zicht

U kunt misschien niet al uw kostbare spullen meenemen als u weg bent. Zorg er daarom voor dat ze op de meest onlogische plekken liggen uit het zicht. Wees creatief en verstop uw waardevolle horloge in bijvoorbeeld … een volle wasmand! Niet vergeten om ‘m eruit te halen natuurlijk.

Licht schijnt goed te werken

Zorg dat er ‘s avonds licht brandt binnen. Zo lijkt het alsof er iemand thuis is. Koop een schakelaar met een tijdslot, dan gaat het licht automatisch aan. Ideaal als u een paar dagen van huis bent. Maar ook buitenverlichting die automatisch aangaat is geen slecht idee. Hoe lichter, hoe beter!

De buren als beveiliging

Mochten de buren thuis kerst vieren, zorg dat ze weten dat u weg bent zodat ze een oogje in het zeil kunnen houden. Zien de buren iets verdachts, dan kunnen ze aan de bel trekken. Meteen ook een reden om een keer aan te bellen voor een kop koffie.

Alarmsysteem of slimme deurbel

Het installeren van een alarmsysteem is natuurlijk een goed idee om inbrekers af te schrikken. Ook een deurbel met camera schrikt natuurlijk af. Geen enkele dief vindt het leuk om met zijn gezicht in beeld te staan.

Tot slot: investeer in goede sloten

Meer doen om de dieven echt buiten de deur te houden? Gebruik dan bijvoorbeeld veiligheidssloten met kerntrekbeveiliging, anti-inbraakstrips of dievenklauwen. Dit zijn maatregelen die je kunt nemen om dieven buiten te houden. Het kost wat, maar u bent zeker geen dief van uw eigen portemonnee als het gaat om uw veiligheid.

Verzekerd zijn tegen inbraak?

Met een inboedelverzekering van ZLM bent u verzekerd tegen inbraak. Wilt u meer weten? Team Advies & Acceptatie is te bereiken via 0113 - 238 880.