Slot geforceerd. Wat nu?

Slot repareren

Het zal u maar gebeuren. U komt thuis, probeert de voordeur te openen en komt erachter dat het slot is geforceerd. Er is niemand binnen geweest, maar het slot is kapot en moet snel worden vervangen. Na een korte zoektocht op internet belt u een slotenmaker die het slot voor u komt vervangen. Fijn! Tot u de rekening krijgt… 

Te hoge rekening

Helaas komt het maar al te vaak voor dat malafide slotenmakers gebruik maken van uw situatie. Ze vragen gerust € 1.500,- voor een half uurtje werk en een slot van tweederangs kwaliteit. In sommige gevallen kunt u de gemaakte kosten verhalen op uw inboedel- of woonhuisverzekering. Maar lang niet altijd. 

Neem daarom altijd eerst contact met ons op via 0113 - 238 777. Wij adviseren u wat te doen in deze situatie. En we schakelen een vertrouwde reparateur voor u in. Buiten kantoortijden helpt onze alarmcentrale Eurocross u verder.

Zelf op zoek?

Zoekt u zelf op internet naar een goede slotenmaker? Kies dan voor een kleinere slotenmaker bij u in de buurt. En niet voor degene die bovenaan in de zoeklijst staat. Neem van tevoren alle kosten samen door, zoals voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten.

Bron: Verbond van Verzekeraars, de Consumentenbond