Wijs malafide slotenmakers de deur!

Slot opendraaien met schroevendraaier

Het zal je maar gebeuren, je komt thuis, probeert de voordeur te openen en je komt erachter dat het slot is geforceerd. Gelukkig is er niemand binnengekomen, maar de deur krijg je niet meer open. Na een korte zoektocht op internet bel je met spoed een slotenmaker die het slot snel voor je komt vervangen. Fijn! Tot je de rekening krijgt… 

Te hoge rekening

Een rekening van € 1.500,- voor een half uurtje werk en een slot van tweederangs kwaliteit. Dat lijkt toch wel absurd hoog? Helaas komt het regelmatig voor dat malafide slotenmakers misbruik maken van de situatie. Daarbij rekenen ze te hoge prijzen voor het openen van je deur en het vervangen van een slot. 

In sommige gevallen zijn de gemaakte kosten te verhalen op je inboedel- of woonhuisverzekering. Maar lang niet altijd. Voorkom extra kosten en houd malafide slotenmakers buiten de deur met onze tips: 

  • Neem eerst contact met ons op via 0113 - 238 777. Dan adviseren we je wat te doen in deze situatie. We schakelen een reparateur waarmee wij samenwerken voor je in. Buiten kantoortijden helpt onze alarmcentrale Eurocross je verder.
  • Zoek je op het internet naar een slotenmaker? Kijk naar de kleinere lokale slotenmakers die niet gelijk bovenaan in de zoeklijst staan.
  • Kies een slotenmaker bij jou uit de buurt.
  • Bespreek van tevoren alle kosten zoals voorrijkosten, noodtarief, avondtoeslag en materiaalkosten.


Bron: Verbond van Verzekeraars, de Consumentenbond