Op kamers

Geslaagd? Op naar de volgende stap! Verruilt uw zoon of dochter het ouderlijk huis voor een studentenkamer? Lees hier waar u op moet letten als uw kind voor studie uit huis gaat.

Twee personen pakken een verhuisdoos in aan de hand van een checklist

Thuiswonende en studerende uitwonende kinderen vallen onder de verzekering(en) van de ouders. Ze zijn en blijven dus meeverzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering, gezinsongevallenverzekering en ook op de doorlopende reisverzekering. Als ouders een rechtsbijstandverzekering hebben, zijn de kinderen ook daarop meeverzekerd. 

Studenten inboedel

De studenten inboedel zoals een laptop, bed, bank en keukenapparatuur kan meeverzekerd worden op de inboedelverzekering van de ouder(s) als zij garantie tegen onderverzekering hebben. Hier betaal je geen extra premie voor. Het opgeven van het adres en de geschatte waarde van de inboedel is voldoende. De inboedel van de student is dan verzekerd tegen bijvoorbeeld brand en diefstal. 

Welke voorwaarden stellen we hieraan? 

Het adres van het studerende kind moet in Nederland of België zijn. Verder geldt bij diefstal een eigen risico van € 250,-. En het is van belang dat de woning en eventueel het aparte woongedeelte van de student afgesloten wordt tijdens afwezigheid. Schade door inbraak wordt namelijk alleen vergoed als er braakschade zichtbaar is.