Even checken: alle woonverzekeringen op een rijtje

Bouwmarkt

Spierpijn van het klussen, twintig keer op en neer naar de bouwmarkt en uw adreswijziging doorgeven aan tientallen instanties. Bij een verhuizing komt een hoop geregel kijken. Aan welke verzekeringen moet u denken voordat u de sleutel van uw nieuwe woning krijgt? Wij hebben een handige checklist opgesteld. Scheelt weer wat verhuisstress. Afvinken maar!

Woonhuisverzekering

Een opstalverzekering of woonhuisverzekering, zijn hetzelfde. Koopt u een woning? Dan is het verstandig deze verzekering af te sluiten. Hiermee is schade aan uw woonhuis bij bijvoorbeeld brand, neerslag, storm, lekkage of inbraak verzekerd. Schade aan een woning kan flink in de papieren lopen. Als u een nieuwe woning heeft gekocht, is een woonhuisverzekering dan ook vaak verplicht vanuit de hypotheekverstrekker. 

Inboedelverzekering

Een inboedelverzekering is een verzekering die we altijd aanraden. De spullen in uw huis zijn bij elkaar meer waard dan u denkt. Stelt u zich voor dat er brand uitbreekt of dat er ingebroken wordt. Gebeurt er iets met uw spullen? En wilt of kunt u het financiële risico niet zelf dragen? Sluit dan een inboedelverzekering af.

Kostbaarhedenverzekering

Een kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op de inboedelverzekering. Speciaal voor waardevolle spullen die u (ook buitenshuis) wil verzekeren.

Rechtsbijstandverzekering

Juridische hulp is duur. Toch kunt u hulp nodig hebben als u een conflict krijgt met bijvoorbeeld uw buren, de gemeente of een aannemer. Wilt u zich hiervoor verzekeren? Dan kan dit met een rechtsbijstandverzekering.

Behoefte aan meer informatie?

Wilt u wat meer informatie over alle soorten (woon)verzekeringen? Ons team Advies & Acceptatie helpt u graag verder. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 0113 - 238 880.