Het ZLM Veiligheidspark wordt iets om naar uit te kijken

afbeelding veiligheidspark

De kans om het perceel naast ons bestaande kantoor aan te kopen, komt niet iedere dag voorbij. Wij hadden een goede reden om die kans te pakken. Met ons nieuwe Veiligheidspark dat medio 2022 klaar is, zetten we een flinke stap richting een veiligere omgeving voor onze klanten. Thuis en onderweg.

Bij ZLM zijn we er als u ons nodig heeft. Daarnaast zijn we continu bezig om de wereld om ons heen een beetje beter en veiliger te maken, zodat u ons wat minder vaak nodig heeft. Want iedere schade die we kunnen voorkomen, bespaart immers een hoop leed. Door samen te werken met publieke en private partijen bundelen we de krachten. Met ons Veiligheidspark in aanbouw creëren we een unieke mogelijkheid om onze inspanningen op het gebied van veiligheid en preventie beter te faciliteren en uit te breiden. 

Veilig thuis en onderweg

Onderdeel van het Veiligheidspark is een oefenterrein waar we allerlei trainingen gaan verzorgen op het gebied van veiligheid, thuis en onderweg. Praktische trainingen die draaien om ervaren en beleven. Bijvoorbeeld voor klanten die een nieuwe caravan of camper hebben gekocht. Het rijden en manoeuvreren met uw dure aankoop leert u niet uit een boekje of van een filmpje op YouTube. Op ons park kunt u straks op een leuke en veilige manier alle benodigde vaardigheden aanleren en oefenen. Met praktische tips van ervaren professionals om veilig op uw bestemming aan te komen en zorgeloos te genieten van de vakantie 

Ook onze kinderen veilig op weg

Uiteraard gaan we door met onze succesvolle GRIP-training voor jonge automobilisten. In een dag worden ze veiligere deelnemers aan het verkeer. De extra korting die ze vervolgens krijgen op hun ZLM-autoverzekering, hebben ze dan ook zelf verdiend. En omdat we niet vroeg genoeg met veiligheid kunnen beginnen, overwegen we voor de basisschooljeugd fietstrainingen te gaan verzorgen. 

Ongelukken voorkomen

De meeste ongelukken gebeuren nog altijd rond het huis. Wij hebben praktische tips hoe u uw dagelijkse omgeving veilig kunt houden. En ook voor advies over brand- en inbraakpreventie blijven we een betrouwbaar adres. We volgen de trends en innovaties op het gebied van veiligheid en breiden onze diensten aan de hand daarvan uit. Er is veel mogelijk, dus heeft u ideeën? Laat het ons weten.


‘De oplevering van ons Veiligheidspark wordt een tussentijds succes dat we zeker gaan vieren. Maar onze ambities gaan verder.’

Oscar Monshouwer
directeur Verzekeringszaken

Het ZLM Kenniscentrum brengt veiligheid naar uw dagelijkse praktijk

Een bijdrage leveren aan een veilige en duurzame samenleving ligt dicht bij ons. Samen met onder andere de provincie kijken we naar specifieke knelpunten en gevaarlijke verkeerssituaties. In ons kenniscentrum gaan we onze kennis en ervaring op het gebied van veiligheid en preventie samenbrengen en delen met provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties. Die behoefte is duidelijk aanwezig. Onze huidige trainingen worden dusdanig goed bezocht, dat er wachtlijsten zijn. Op ons eigen terrein kunnen we deze nog beter faciliteren en verder uitbreiden met andere veiligheidsactiviteiten.

Investeren in een betere omgeving

Als onderlinge verzekeraar gaan we bij ZLM bewust om met ons geld. Zo willen we kansrijke initiatieven gaan financieren op het gebied van preventie en veiligheid. En beleggen in concrete projecten die op het gebied van klimaatontwikkeling en de energietransitie het verschil gaan maken. Niet over dertig jaar, maar morgen en overmorgen.

De bouw van ons Veiligheidspark creëert een unieke mogelijkheid om onze kernwaarden dichtbij huis zelf in de praktijk te brengen. In de plannen heeft duurzaamheid dan ook nadrukkelijk een plek. Zo werd al snel duidelijk dat het skelet en de funderingen van de bestaande gebouwen op het terrein nog prima zijn. Die gaan we om die reden hergebruiken. Bestaande onderdelen die we niet nodig hebben voor het gebouw zelf, krijgen waar mogelijk een nieuwe bestemming. Van betonnen pijlers worden bijvoorbeeld comfortabele krukken gemaakt. Een leuke knipoog naar de historie van de plek. De wanden worden deels geïsoleerd met oude spijkerbroeken en alle nieuwe materialen die we toevoegen, zijn gecertificeerd en volledig recyclebaar. Met de zonnepanelen die op de daken worden geplaatst, kunnen we al onze gebouwen van stroom voorzien. 

Directeur Verzekeringszaken Oscar Monshouwer over het Veiligheidspark in aanbouw: “Qua ambities zullen we de lat telkens hoger leggen. We kunnen nog niet alle mogelijkheden overzien en we willen ons wat dat betreft ook niet beperken. Onze klanten gaan er veel voordeel van hebben, dat staat vast. En onze medewerkers ook. Op termijn ontstaan wellicht ook nieuwe functies waar huidige medewerkers een fijne plek kunnen vinden als ze dat willen. In het tweede kwartaal van 2022 moet het Veiligheidspark klaar zijn. Er is veel om naar uit te kijken.”