Thuiswerken en de inboedelverzekering

Thuiswerken

De overheid heeft opgeroepen om tijdens de coronacrisis zoveel mogelijk thuis te werken. Veel mensen hebben hun kantoorplek daarom ingeruild voor de keukentafel. De rest van het gezin zit daar vaak ook omdat de scholen en de kinderopvang gesloten zijn. Het risico op schades neemt dan ook aanzienlijk toe. Maar hoe zit dat precies met schade en de verzekering van spullen tijdens het thuiswerken?

Bedrijfsapparatuur

Heeft u een laptop of telefoon in bruikleen van uw werkgever en raakt deze beschadigd? Dan ligt de verantwoordelijkheid meestal bij uw werkgever. 

Eigen apparatuur

Werkt u thuis op uw eigen laptop of telefoon? Dan ligt het anders. Schade valt dan in veel gevallen onder uw inboedelverzekering. Bij schade aan mobiele elektronica geldt een eigen risico van € 100,-. Kijk hier voor de uitgebreide voorwaarden. 

Inboedelverzekering

Ook de kans op schade aan andere spullen in huis wordt een stuk groter, nu het hele gezin hele dagen thuis is. Ook voor andere inboedelschades staan wij zoals u van ons gewend bent, voor u klaar! Bekijk onze uitgebreide voorwaarden hier.