Waarom deze woonverzekeringen belangrijk zijn als u gaat verhuizen

Wonen

U bent verhuisd of gaat verhuizen: gefeliciteerd! Of u nu huurt of koopt, het is belangrijk om uw verzekeringen goed op orde te hebben in uw nieuwe woning. ZLM’er Manon Rentmeester (senior acceptant) licht toe welke verzekeringen belangrijk zijn en waarom precies.

Woonhuisverzekering

“Heeft u een huis gekocht, dan is het vanuit de hypotheekverstrekker verplicht om een woonhuisverzekering af te sluiten. Dit wordt ook wel de opstalverzekering genoemd. Uw woning zelf en alles wat vastzit aan uw huis zijn dan verzekerd. Denk dan aan – in willekeurige volgorde – uw huis, schuur, schutting, keuken, vloer, badkamer en bijvoorbeeld zonnepanelen. Ga je huren, dan is deze verzekering niet nodig. Goed om te weten: schade aan glas is niet standaard verzekerd. U kunt dit apart bijverzekeren.”

Inboedelverzekering

“Het is niet verplicht om een inboedelverzekering af te sluiten, maar wel aan te raden. Een brand of inbraak kan zomaar fataal zijn voor uw inboedel. U hoopt het natuurlijk nooit mee te maken, maar deze verzekering zorgt er dan wel voor dat dit risico financieel gedekt is. Handig: mocht u de inboedelverzekering meeverhuizen naar het nieuwe adres, dan is uw oude adres tot maximaal 180 dagen meeverzekerd vanaf het moment dat u de sleutel krijgt van de nieuwe woning.”

Kostbaarhedenverzekering

“Ze lijken op elkaar, maar er zit wel verschil tussen een kostbaarhedenverzekering en een inboedelverzekering. Bij een kostbaarhedenverzekering, kun je bepaalde zaken zoals, sieraden, muziekinstrumenten, foto- en filmapparatuur en optische instrumenten voor diefstal, verlies en beschadiging verzekeren. De kostbaarhedenverzekering is dus een aanvulling op uw inboedelverzekering zijn en geldt ook voor schade die buitenhuis is ontstaan.”

Rechtsbijstandverzekering

“Ruzie met de buren over de plaatsing van een schutting of een slepend conflict met de gemeente of uw werkgever? Dan is het zeker geen overbodige luxe als u een rechtsbijstandverzekering heeft afgesloten. Deze verzekering is aan te raden om hoge juridische kosten te dekken. Een rechtsbijstandverzekering is jaarlijks goedkoper dan het gemiddelde uurtarief van een advocaat. Belangrijk: in de eerste drie maanden is er een wachttijd.”

Heeft u advies nodig?

Weet u door de verhuis-stress even niet waar u het moet zoeken? Ons team Advies & Acceptatie zit klaar om al uw verzekeringsvragen te beantwoorden. U kunt ons team bereiken via telefoonnummer 0113- 238 880.